ARENAN

CEMENTA ARENA

ALLMÄNHETENS ÅKNING

2005 - 2007 byggdes Slite ishall, som senare fick namnet Cementa Arena. Sedan dess har anläggningen vuxit och blivit en idrottsanläggning för en mängd olika sporter. Idrottsklubben IK Graip, som har Cementa Arena som hemmaarena, anordnar träning för konståkning, hockey och fotboll på området. 

 

Arenan kan användas på flera olika sätt: som ishall, konsert/teaterlokal, utställningslokal eller bara som festlokal. Storkök med matsal finns, vilket också gör arenan optimal som lägerplats. Arenan har nio omklädningsrum, två av dessa anpassade för rullstol, liksom lektionsrum/konferensrum och kiosk. Matsal/Cafeteria går att dela av efter behov.

 

I direkt anslutning till Cementa Arena finns uppvärmd fotbollsplan med konstgräs, utegym, pumptrack, elljusspår och bike park. Det finns också en gymnastiksal, Solklintshallen, som möjliggör ännu fler idrottsaktiviteter inomhus.  

Från den 1 september till den 15 mars har Cementa Arena öppet för allmänheten flera gånger i veckan. Skridskor finns att låna, men ta med hjälm! Exakta öppettider finns på vår Facebook, Instagram och på

Region Gotlands hemsida.

LUNCH

Cementa Arenas

        matsal

 

Mån - Fre 11:00-13:30

Meny hittar du på vår Facebooksida

KARTA

 1. Cementa Arena, ishall.

 2. Bike Park.

 3. Pumptrack.

 4. Utegym.

 5. Fotbollsplan uppvärmd konstgräs.

 6. Elljusspår.

 7. Solklintshallen, gympasal med gym.

Bolaget som sköter och driver Cementa Arena heter Slite Idrottscenter AB. I styrelsen sitter sju medlemmar med ordförande Jan-Erik Pott i spetsen. Deras uppdrag är att

förse norra Gotland med en

idrottsanläggning i toppklass. 

"Slite och Gotland har bra intresse och tillväxt i sin ungdomshockey och där jag upplever att ishockeyn är på frammarsch och vi vet att de är duktiga att ta emot gäster"

 

/ Olof Östblom, Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef samt administrativ chef för Tre Kronor och Damkronorna.

Med anledning av Cementa Arenas värdskap för kvalgrupp B i TV-pucken 2018.